top of page
IMG_0317.jpg

Girls In The City

In oktober 2020 is onze nieuwe jeugdwerking Girls in the City 12-18 van start gegaan. In deze werking bieden we meisjes en non-binaire jongeren tussen 12 en 18 de kans om zich fysiek en mentaal weerbaar te maken, maar ook sport en spel krijgen er een plaats.

Deze nieuwe jeugdwerking is ontstaan in samenwerking met weerbaar.be, een bedrijf dat gespecialiseerd is in mentale en fysieke weerbaarheid en ervaring heeft met het werken met jongeren van middelbareschoolleeftijd. 

  • Begeleid door een coördinator, weerbaarheidsexperte Leonie Nelissen en enkele gemotiveerde monitoren, wordt er door middel van debat en discussie dieper ingegaan op verschillende thema’s* die met fysieke en mentale weerbaarheid te maken hebben. Na dit inhoudelijke moment volgt er steeds een ontspannende activiteit.

 

  • Het is een kans om andere jongeren op een laagdrempelige manier te ontmoeten, om te kunnen groeien en zich te versterken. Een sterk(er) zelfbeeld, leiderschapsvaardigheden en empowerment staan centraal in deze werking. De werking is specifiek gericht op een diverse mix van jongeren die we als een troef voor de werking beschouwen. De meisjes worden opgedeeld in 3 leeftijdsgroepen. De inhoud van de werking is steeds aangepast aan de leeftijd.

 

  • Door de verschillende nationaliteiten, culturele achtergronden, religies, etc. leren de meisjes nadenken over de eigen denkbeelden om zo tot interessante en nieuwe inzichten te komen.

Ons doel?

Meisjes weerbaar maken door hun eigen grenzen te ontdekken en te leren bewaken.

Zo creëren we een toekomst waarin vrouwen sterk in hun schoenen staan en waar gendergelijkheid de normaliteit is.

IMG_0325.jpg

Ik wil meedoen!

Paleisstraat 39, 2018 Antwerpen, Belgium

Bedankt voor de inzending!

bottom of page